//Cum cureți pereții. Cele mai bune trucuri ca să arate impecabil

Cum cureți pereții. Cele mai bune trucuri ca să arate impecabil

Zugrăvitul casei nu este o operațiune pe care să o faci prea des. Implică costuri și eforturi mari. Este preferabil să întreții pereții cât mai bine și mai mult timp. Iată cum cureți pereții când faci curățenia obișnuită sau generală.

Elimină praful de pe pereți și tavan. Praful se elimină de pe pereți la două luni. Astfel îi vei întreține și vei prelungi duata zugrăvitului Cea mai bună metodă este cu u pămătuf din microfibre cu mâner telescopic care poate ajunge foarte sus.

  1. Nu este nevoie să dai tablourile la o parte nici să deplasezi mobilele. Locurile acoperite se murdăresc mai greu.

Nu ai nevoie decât de maximum 10-15 minute pentru o cameră.

Poți înlocui pămătuful cu o perie specială de la aspirator. Dacă nu ai nici una nici alta, încearcă metoda bunicii- o cârpă albă și curată rulată pe o mătură cu coadă.

  1. Spală pereții bucătăriei și ai băii. O dată pe an, spală zonele lavabile ale pereților din baie și bucătărie. Elimină reziduurile din gătit sau piatra depusă pe zona dușului din baie.

Nu neglija nici celelate camere, mai ales cele care sunt utilizate în mod regulat de către copii și cele unde există surse de căldură (calorifere, șeminee, sobe).

Începe de jos. Freacă delicat cu un burete și o soluție compusă din apă și săpun. Mai întâi spală și clătește o zonă mai mică, urcând apoi spre alte zone, treptat.

Usucă peretele cu un prosop.

  1. Alcătuiește-ți singură soluția de spălat pereții. Săpunul de casă este foarte eficace pentru pereții vopsiți, la fel ca și produsele comerciale, dacă nu chiar mai bun. Noi îți propunem două formule economice și simplu de făcut.

Formula 1. Amestecă 250 ml (o cană) de borax cu 30 ml (două linguri) de detergent de vase în 4 litri (16 căni) de apă caldă.

Formula 2. Amestecă 250 ml (o cană) de amoniac și 5 ml (o linguriță) de detergent de vase în 4 litri (16 căni de apă).

  1. Testează rezistența vopselei înainte de a spăla pereții.

Vopseaua strălucitoare și semistrălucitoare folosită de obicei în bucătării, băi sau pe lemnărie poate fi spălată fără probleme.

Cea mai mare parte dintre vopselele mate și satinate sunt și ele lavabile.

Cu toate acestea este mai bine să testezi rezistența lor într-un loc mai puțin vizibil înainte de a începe să speli pereții. Dacă vezi că vopseaua se ia pe burete, nu spăla acei pereți.

  1. De curățat mai frecvent. Anumite zone trebuie spălate mai frecvent, cum ar fi cele din jurul întrerupătoarelor sau caloriferelor. Praful are tendința de a se acumula pe peretele din spatele televizoarelor sau a altor aparate electronice, cât și deasupra radiatoarelor. Dacă nu este suficient să ștergi praful, spală complet zona.
2018-02-21T07:04:12+00:00
Suna
Adresa